Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe werkt kleurenpunctuur? Eenvoudig uitgelegd.


De blogpost van vandaag heeft de bedoeling op eenvoudige wijze uit te leggen wat kleurenpunctuur is, hoe het juist in zijn werking gaat en hoe er een analyse wordt gemaakt.  De studie op zich is aanzienlijk complexer dan ik het hier beschrijf, maar geeft toch een duidelijk beeld weer van de achterliggende filosofie en werkwijze.

Wat is Kleurenpunctuur?
Kleurenpunctuur is vergelijkbaar met acupunctuur, maar met gebruik van gekleurd licht i.p.v. naalden. Het is een zachte manier om energie weer in beweging te brengen, of de juiste informatie aan ons lichaam door te geven om zichzelf weer te kunnen herstellen.

Hoe gaat dat nu juist in zijn werk?
Lichaamscellen communiceren met elkaar d.m.v. minuscule lichtsignalen. zo geven ze informatie aan elkaar door van de ene kant van het lichaam naar de andere.  Elke kleur van het lichtspectrum (rood, oranje, geel, groen, blauw, indigo & violet) geeft een andere boodschap door, zodat het mogelijk wordt te gaan "praten" met ons lichaam. In China & India spreken ze van meredianen of nadi's. dit zijn energiebanen die verbonden zijn met onze organen. Op deze energiebanen bevinden zich acupunctuurpunten, kleine toegangspoortjes die het mogelijk maken informatie aan ons lichaam door te geven
.

Hoe weten we wat er vanbinnen aan de hand is?
Kleurenpunctuur introduceert hier het 'Esogetisch denken'.
We bekijken drie 'basispatronen' waaronder we de oorzaak van elke lichamelijke of geestelijke aandoening kunnen herbergen: Endocrien, Toxisch of Degeneratief.


Endocrien: een gevoel ontregelt het hormonaal systeem. bvb: Stress lijdt tot een verstoord slaappatroon, hormonale acné, burnout, ..
Bij langdurige onderdrukking van deze emotie, ga je het patroon niet meer herkennen en evolueert het tot een toxische reactie.
Toxisch: Het lymfesysteem dat ook de functie heeft om emoties af te voeren raakt danig 'verstopt'  en de gevolgen zijn ontstekingen of pijn. bvb: keelontsteking, blaasontsteking, acute rugpijn, ...
Degeneratief: Op een gegeven punt stopt de informatiestroom en de beweging van energie. Van hieruit ontstaan degeneratieve ziektebeelden zoals bvb: diabetes, artrose, maar ook kankers en immuunsysteemziekten.

Het terug in beweging brengen van de informatie wordt hier noodzakelijk om terug te keren naar het Toxische basispatroon en uiteindelijk het Endocriene waar alles zijn oorsprong vindt.


De kleurenpuncturist zal aan de hand van klachten en analyses, iemand trachtten onder te brengen in één van de basispatronen. Er wordt dan op zoek gegaan naar de achterliggende emotie. De behandeling tenslotte, zal gericht zijn op het verplaatsen van degeneratieve basispatroon naar het toxische, van het toxische naar het endocriene of van het endocriene naar een staat van algeheel welzijn.


Wil je meer weten of hoe ik je daarbij kan helpen?
Bezoek dan even de website.


Reacties

Populaire posts van deze blog

De AcuGraph: meten is weten!

Tijdens een consultatie kleurenpunctuur, wordt er altijd gebruik gemaakt van de AcuGraph om inzicht te krijgen in het energetisch systeem van de klant. In de blogpost van vandaag, ga ik je daar wat meer over vertellen. Het Amerikaanse technologisch geavanceerde apparaat is het beste acupunctuur evaluatie-instrument ter wereld. Het is een tool die meer inzicht biedt in de energetische stroom (Chi of Qi) die wordt behandeld door acu- en kleurpuncturisten.  AcuGraph helpt specifieke problemen te lokaliseren, en stelt de meest effectieve behandelingen voor. Met objectief bewijs is de kracht van acupunctuur aan te tonen. Patiënten zijn zeer enthousiast dat ze mee kunnen kijken naar de staat van hun energetische circulatie. De zwakste schakel wordt meteen duidelijk en kan bijgevolg ook doelgericht aangepakt worden met een microcurrent stroomprikkel en kleurenpunctuur. Hoe gaat dit juist in zijn werk? Op de handen en voeten, bevinden zich een aantal belangrijke punten waar de e

Toen mijn Kundalini wakker werd ...

De blogpost van vandaag, is voor mij misschien de meest persoonlijke tot op heden. Het 'Kundalini fenomeneen' is in mijn leven gekomen in de zomer van 2017. Toen heb ik een Ayahuasca Ceremonie ondergaan die mijn leven een danig andere richting zou geven. Ayahuasca is een medicinale plant uit de Amazone die je een 'spirit journey' aanrijkt. Die prachtige ervaring heb ik toen gekregen en daar zijn tot de dag vandaag nog steeds mijn waardevolste inzichten uit voortgekomen!  Enkele dagen later volgde ik een 3-daagse PHYTO 5 opleiding over het deblokkeren van de 3-voudige verwarmer.  Het waren dagen waar ik in de voormiddag werkte op een collega en in de namiddag zelf behandeld werd, om het effect ervan te ondergaan. De behandeling beloofde zeer intens te zijn, want er werd ons gevraagd 's avonds op tijd te gaan slapen, geen zware maaltijden te nuttigen of alcohol te drinken. Na de tweede dag werd ik in het midden van de nacht wakker van een immense hitte in